Caroline Havenslätt

Jag brinner fortfarande för att se små barn ta steget som jag själv gjorde som liten flicka och hitta tryggheten inom dansen och kunna bygga sin personlighet därifrån. Utan dansen vet jag inte vem jag hade varit idag.

Om mig

Jag började på danskurs som liten flicka men var inte speciellt förtjust till en början. Till slut kändes dock allt rätt hos Anci Florentz och sen var jag helt fast. Från den blyga, rädda flickan som inte ville lämna mamma till att känna att jag hittat min stora passion i livet.

Jag blev uppvisningsdansare och var med på teatrarna i Norrköping i olika föreställningar och musikaler. Spelade Ermengard hos Tjadden i Hello Dolly, på Arbis blev det Teaterbåten och på Hörsalen West Side story. Jag jobbade med Lisa Tilling i flera av hennes uppsättningar både som dansare och koreograf.

Efter gymnasiet läste jag till lärare på Lärarhögskolan i Linköping. Jag kunde dock inte släppa dansen så det blev en flytt till Stockholm där jag gick först Kulturamas danslinje och sedan på Danshögskolan. Eftersom jag redan var utbildad pedagog gick jag med individuell studiegång på Danshögskolan med inriktning på barndans men även jazz genom fristående kurser.

2002 flyttade jag hem till Norrköping och blev anställd på Lagers Dansinstitut.

Från 2002 var jag också dansansvarig på musikalprogrammet i Valdemarsvik. Jag var anställd av Valdemarsviks kommun 2002-2014 och byggde då även upp dansverksamhet för Valdemarsviks barn och ungdomar i form av Dansverkstan i Valdemarsvik.

Under 2008-2009 var jag danslärare och dansansvarig på Folkuniversitetet i Norrköping.

Jag har varit delvis föräldraledig 2006 och 2009 när mina döttrar Elise och Celine föddes och i samband med sista föräldraledigheten startade jag samtidigt Norrköpings Danscenter-Caroline Havenslätt.

2013 startade jag Dansakademien i Norrköping som vi sen har utvidgat med filialerna i Skärblacka, Finspång och Valdemarsvik.

Sedan 2013 är vi medlemmar i SDO- Sveriges Dansorganisation vilket innebär att DA får ge ut tävlingslicenser och delta i Swedish Dance League:s tävlingar runt om i Sverige. Jag är utbildad i disco steg 1+2, hiphop steg 1 och moment Konstnärlig dans inom SDO vilket innebär att jag också har domarlicens.

Hösten 2020 tog jag och min man Andreas nästa steg som dansskoleägare och startade Dansakademien i Linköping.

Att driva Dansakademien är underbart kul och innebär mycket administration men även tid till att hela tiden försöka utveckla oss. Dagtid är det mest kontorsarbete, på eftermiddagen när dansskolan öppnar är det den dagliga driften som gäller med personalvård och kundmöten. Helgerna tillbringas ofta på tävling någonstans i Sverige med vårt fantastiska DA-gäng. Jag undervisar fortfarande ett par kvällar i veckan och då har jag tillsammans med Malin Blomberg hand om våra uppvisningsdansare.

Jag brinner fortfarande för att se små barn ta steget som jag själv gjorde som liten flicka och hitta tryggheten inom dansen och kunna bygga sin personlighet därifrån. Utan dansen vet jag inte vem jag hade varit idag. Genom att skapa Dansakademien ville jag se till att det finns ett ställe för barn att börja växa på som jag fick göra.

Välkomna till oss!

Våra nyheter

Med över 25 typer av klasser på fem orter händer det mycket hos Dansakedemien. Upptäck våra nyheter och hall dig uppdaterad kring senaste nytt hos oss!